Van nachtmerrie naar droom!

In Augustus 2021 is er schade ontstaan aan de Stentor van de heer en mevrouw Blom. Dit schip werd in 2016 gekocht door de familie Blom en het was liefde op het eerste gezicht. Het schip werd vernoemd naar hun kleindochter Benthe en ondertussen hebben ze heel Nederland al vanaf het water gezien. Schade door brand is een ingrijpende gebeurtenis. Deze schade was dan ook omvangrijk omdat de kap van het schip in brand is gevlogen en de verbrande stukken tentdoek op het teakdek en andere delen van de boot terecht zijn gekomen en overal is ingebrand.


Door Aquaservice is het beschadigde teakdek van 15m2 eraf gehaald en vervangen door een kunstteak van het merk Flexiteak. Voordat het flexiteak geplaatst kon worden is het dek opnieuw uitgelijnd door middel van plamuren en tevens geconserveerd. De resterende beschadigde materialen werden ook door ons vervangen. Onze reguliere zeilmaker heeft de kap geheel opnieuw gemald, geproduceerd en geplaatst.


Alle werkzaamheden zijn in een verwarmde loods in Zwartsluis uitgevoerd tot volle tevredenheid van de heer en mevrouw Blom.

Tijdens dit project kwam ook de stabilisatie van het schip ter sprake. In 2021 is de familie Blom al rond de Noordzeekant van de Waddeneilanden gevaren. Dit was voor het schip geen probleem, maar golven van 1,5 meter of meer waren toch wel problematisch voor de bemanning.

De familie Blom heeft plannen om in 2022 alle Nederlandse en Duitse Waddeneilanden te bezoeken en hoopt in de toekomst ook nog de Oostzee en de kust van Noorwegen en Zweden te ontdekken. Voor dergelijke reizen betekent goede stabiliteit optimaal comfort en extra veiligheid voor de opvarenden. Er werd besloten om te investeren in stabilisatoren van DMS Holland.


Samen met DMS Holland werd onderzoek gedaan welk systeem het beste bij de Stentor 1500 zou passen. Er werd gekozen voor de DMS MagnusMaster 2 rotorsysteem 230V, de perfecte stabilisator voor langzaam varende jachten en semi-displacement jachten tot 30 meter.

De volledige installatie werd door Aquaservice uitgevoerd. Er werden bussen in de romp gelast en geconserveerd, vervolgens werden de stabilisatoren geïnstalleerd en gemonteerd. De installatie van het besturingssysteem met een full colour touchscreen en alle overige mechanische en elektronische werkzaamheden zijn door ons verricht.

De Benthe B is klaar voor de gewenste lange reizen en kan de familie Blom met de MagnusMaster weer veilig terug brengen naar Ossenzijl.

Fotogallerij

Waar u ook bent, wat u ook zoekt, wij hebben de oplossing voor uw vaartuig

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…

De watersportwinkel van Bonsink Aquaservice is gevestigd in Zwartsluis, vlakbij Meppel, Elburg, Harderwijk, Urk, Sneek, Grou, Lemmer, Zwolle, Kampen en Dronten.

bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering refit techniek veiligheid whatsapp