Tank Reiniging

Onze klant, de heer Blom, had vervuilde diesel in zijn tanks en heeft Aquaservice gevraagd om dit te reinigen. Bij het reiniging van de dagtank tijdens het reguliere onderhoud op het schip (Stentor 1500) werd in het najaar van 2020 een sterke vervuiling van de brandstof geconstateerd. De tank met een inhoud van 5500 liter moest ook gereinigd worden. In verband met de opslag en/of afvoer van de grote hoeveelheid was het efficiënter om het schip hiervoor naar Zwartsluis te varen en de werkzaamheden bij ons op locatie uit te voeren.

Deze klus werd in het voorjaar van 2021 uitgevoerd. Eerst werd de diesel gefilterd in de hoop dat dit voldoende zou zijn. De laatste 1000 liter was echter ernstig vervuild en deze moest worden afgevoerd. Na reiniging hebben we het schip van de heer Blom voorzien van 4000 liter schone diesel Extra B0. Al met al een klus van 2 dagen, maar dan kan onder normale omstandigheden het schip er ook weer voor jaren tegen!

Doordat wij hebben geïnvesteerd in een dieselreinigingsinstallatie kunnen wij deze tank cleaning service aan onze klanten aanbieden. Vervuiling van de diesel/biodiesel ontstaat o.a. door condens of vocht in de tank waardoor bacteriën ontstaan met algengroei tot gevolg.

De laatste jaren heeft Aquaservice zich steeds meer gespecialiseerd in dieseltankreiniging en bieden wij een totaalpakket voor kleine en grote hoeveelheden. Dit is mogelijk op locatie of in onze eigen reparatiehaven. Aan de hand van een proefmonster onderzoeken wij de kwaliteit van de diesel en wordt in overleg met de klant een plan van aanpak uitgewerkt.

Fotogallerij

Waar u ook bent, wat u ook zoekt, wij hebben de oplossing voor uw vaartuig

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…

De watersportwinkel van Bonsink Aquaservice is gevestigd in Zwartsluis, vlakbij Meppel, Elburg, Harderwijk, Urk, Sneek, Grou, Lemmer, Zwolle, Kampen en Dronten.

bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering refit techniek veiligheid whatsapp