Off-grid met Zonnepanelen

Al jarenlang is de familie Schinkel een zeer gewaardeerde klant bij Aquaservice en voeren wij diverse werkzaamheden aan de boot uit en hebben wij de motor en kachel in onderhoud. Twee jaar geleden werd het destijds bestaande schip verruild voor een nieuwe KusterA42 genaamd Wietske. Zij wilden het schip graag dusdanig prepareren dat zij hier langere tijd comfortabel op kunnen verblijven. De familie Schinkel vroeg ons of wij de energie huishouding in kaart konden brengen en had daarbij tevens de wens voor meer capaciteit aan boord.


De situatie werd beoordeeld en er waren twee opties. Kiezen voor een generator of kijken wat de mogelijkheden zijn met het bestaande systeem. Er werd gekozen voor een groter batterij pakket en uitbreiding van de zonnepanelen (1380Wp) met een Victron Smart Solar MPPT regelaar in combinatie met een tractie set bij 750 AH.

De Victron Smart Solar regelaar is gebruiksvriendelijk en kan makkelijk worden uitgelezen via een app. Voor wie nog meer informatie wil heeft Victron een Cerbo GX/Touch ontwikkeld voor volledig inzicht in het rendement en het verbruik.


Het schip had voldoende ruimte op het dek om vier zonnepanelen te plaatsen. De familie ervaart dat de boot zelfs koeler is doordat de zonnepanelen als “dubbel dak” fungeren.

De familie Schinkel kookt op inductie en heeft aan boord een koelkast, diepvries en cooker in gebruik. De 2-volt cellen set is hier op afgestemd en biedt een grote buffer qua energie. Er wordt bijgeladen via zonnepanelen, walstroom en de dynamo van de hoofdmotor.

De klant is zeer tevreden over de advisering, uitvoer en planning van dit project. Het schip kan nu lang off grid liggen en de familie Schinkel is superblij met de gerealiseerde oplossing.

Fotogallerij

Waar u ook bent, wat u ook zoekt, wij hebben de oplossing voor uw vaartuig

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…

De watersportwinkel van Bonsink Aquaservice is gevestigd in Zwartsluis, vlakbij Meppel, Elburg, Harderwijk, Urk, Sneek, Grou, Lemmer, Zwolle, Kampen en Dronten.

bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering refit techniek veiligheid whatsapp