"Het is precies geworden zoals ik wilde"

Romke Loopik was al bekend bij Aquaservice toen de afbouw van zijn aluminium vlet ter sprake kwam. Hij liet het casco bouwen bij Bloemsma te Makkum en wilde de vlet door Aquaservice laten voorzien van een Nanni Diesel als voorstuwing. Van het een kwam het ander. Ondertussen mogen Romke en Aquaservice terugkijken op een bijzonder succesvolle samenwerking…

Van voorstuwing tot technische afbouw

Willem Jan, mede-eigenaar van Aquaservice, vertelt: “Romke wilde in eerste instantie zijn casco vlet door ons laten uitrusten met een Nanni Diesel voorstuwing. We maakten direct een plan van aanpak voor hem met een Nanni N4.38 - een viercilinder van 38PK inclusief schroefas en schroefaskoker.” In datzelfde gesprek liet Romke weten ook geïnteresseerd te zijn in de installatiediensten van Aquaservice. Willem Jan: “Voor ons een welkome uitbreiding van de opdracht, want ons team bezit alle expertise om boten van groot tot klein technisch af te bouwen.”

Focus op aluminium details

Zo gezegd zo gedaan. Het casco kwam naar de full-service werkplaats in Zwartsluis, waar werd gestart met het bewerken van de aluminium details. Frederik Visser, werkplaatsmanager bij Aquaservice, legt uit: “Denk bijvoorbeeld aan de bolders, zelflozers, het roerwerk, een praktische handige instap en andere details.” De motorruimte werd voorzien van een aluminium fundatie waarop de motor in lijn met de schroefas is geïnstalleerd. “Zo konden we de motor recht voor zijn werk zetten en de motorkap op maat van het aluminium plaatsen”, verklaart Frederik.

Romkes wensen centraal

De motorkap werd volledig geïsoleerd en voorzien van een dashboard. Aansluitend werd de vlet voorzien van een brandstoftank, gashendel, elektrisch, walstroom. “In dit proces hebben we altijd de wens van Romke centraal gezet. Een boot kan op vele manieren gebouwd worden, maar bij Aquaservice willen we sámen met de klant op zoek gaan naar de beste oplossingen. Zo komen we keer op keer tot het ultieme eindresultaat”, aldus Willem Jan.

Wensen worden werkelijkheid

Romke Loopik beaamt dit volmondig. “Ik vond het een erg fijne samenwerking. Er is altijd goed overleg geweest tussen mij, Frederik en Willem-Jan. Zij pakten het werk goed op, dachten met me mee en kwamen met goede ideeën.” Het meest prettige vond Romke de goede communicatie en continue samenwerking. “Juist dankzij het nauwe contact is het eindresultaat precies geworden zoals ik wilde!”

Fotogallerij

Waar u ook bent, wat u ook zoekt, wij hebben de oplossing voor uw vaartuig

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…

De watersportwinkel van Bonsink Aquaservice is gevestigd in Zwartsluis, vlakbij Meppel, Elburg, Harderwijk, Urk, Sneek, Grou, Lemmer, Zwolle, Kampen en Dronten.

bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering refit techniek veiligheid whatsapp