Gerrit van Asselt: “We hebben ‘La Vie’ echt nieuw leven in geblazen!”

Uw schip technisch naar een hoger niveau tillen? Dan staat Aquaservice voor u klaar. Zo hebben wij Gerrit Bonsink onlangs geholpen bij de upgrade van zijn schip ‘La Vie’. Een groter accupakket, een tweede walstroomaansluiting; alle wensen van Gerrit werden werkelijkheid. Dat leverde een prachtig eindresultaat én een tevreden klant op.

Een grote wens

Een tijdje geleden kwam Gerrit Bonsink bij ons op bezoek met een aantal wensen. Zijn belangrijkste verzoek: de energieopslag aan boord een upgrade geven. Na 10 mooie jaren was zijn huidige accupakket duidelijk aan vervanging toe. Ook wilde hij zijn elektrasysteem graag verder uitbreiden. Bonsink: “Ik ondervond regelmatig tekorten in mijn energietoevoer. Dit gebeurde vooral bij warm weer of als er sprake was van een hoog energieverbruik. Daarom heb ik Aquaservice gevraagd de situatie aan boord te bekijken en een prijsopgave te maken. Vrij snel daarna gaf ik ze groen licht voor de opdracht.”

De nodige aanpassingen

Voornamelijk Jan en Gerrit van Asselt zijn bezig geweest met de werkzaamheden aan boord. Gerrit: “We hebben ons allereerst beziggehouden met het vergroten van het huidige accupakket.” Er werd een 1575 Ah tractieset geplaatst en de accuvulset werd vernieuwd. Daarna plaatsten Gerrit en Jan een Mastervolt 150 Ah / 24 volt alpha pro dynamo, waarmee de dynamocapaciteit werd vergroot. Ook creëerden ze een tweede walstroomaansluiting met een 24 volt Victron skylla lader van 80 A. “De tweede walstroomaansluiting zorgt ervoor dat eigenaar Gerrit Bonsink minder afhankelijk is van de beschikbare stroom op wal”, vertelt Jan.

Een handige upgrade

Doordat het schip is voorzien van allerlei apparatuur en techniek, heeft het een relatief hoog verbruik aan boord. Om dit probleem te compenseren hebben we de Victron Quattro acculaders vervangen voor grotere modellen met méér capaciteit. Jan: “We hebben ook zonnepanelen geplaatst, waardoor het schip nóg minder afhankelijk is van walstroom”.

Finishing touch

Tenslotte had Gerrit Bonsink nog één laatste wens: het schip op afstand monitoren. Om dit te realiseren hebben wij een Victron Cerbo GX en GX touch 70 geïnstalleerd.

Hiermee kan Bonsink o.a. het volgende:

  • de kachel op afstand bedienen;
  • de temperatuur in de gaten houden;
  • het inbraakalarm monitoren;
  • ingrijpen als er water in de bilge zit (er gaat dan een alarm af).

Was dit alles? Nee zeker niet! Jan: “We hebben ook nog nieuwe Prebit EB33R dekverlichting geïnstalleerd. Daarnaast voerden we diverse werkzaamheden uit zoals het aanpassen van het tafelblad, het vervangen van de Victron 3600W Auto scheidingstrafo, het plaatsen van een nieuwe Elissa buitendouche én we hebben de lekkage in zijn Rafa ramen opgelost”

Tevreden klant

Dankzij deze grote upgrade voldoet ‘La Vie’ aan de meest recente maatstaven én persoonlijke wensen van de klant. Wij wensen Gerrit Bonsink veel vaarplezier en hopen dat hij volop geniet van de aanpassingen. Dat lijkt geen probleem, want Gerrit is positief gestemd: “Ik ben zeer tevreden met het vakwerk dat Aquaservice heeft geleverd”, sluit hij enthousiast af.

Fotogallerij

Waar u ook bent, wat u ook zoekt, wij hebben de oplossing voor uw vaartuig

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…

De watersportwinkel van Bonsink Aquaservice is gevestigd in Zwartsluis, vlakbij Meppel, Elburg, Harderwijk, Urk, Sneek, Grou, Lemmer, Zwolle, Kampen en Dronten.

bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering refit techniek veiligheid whatsapp