Familie de Jong: “Deze refit is een ongeëvenaard succes geworden!’”

Het was begin april toen familie de Jong bij ons aanklopte voor een technische refit van hun prachtige schip “4us2” Ze kozen voor een complete refit, waarbij het schip van de nieuwste onderdelen en techniek werd voorzien. Dat leverde een prachtig resultaat op waarbij er niet alleen meer vaarplezier is ontstaan, maar ook een schip dat weer helemaal ‘als nieuw’ aanvoelt.


Het prachtige, authentieke schip van familie de Jong onderging een complete technische refit. De belangrijkste grote wijziging was de plaatsing van een nieuwe Nanni Diesel N4.80. Deze motor voldoet aan de laatste emissie-eisen en heeft als voordeel dat hij uitzonderlijk stil en krachtig is én weinig brandstof verbruikt. De bestaande stalen watertank van het schip werd vervangen door een nieuwe kunststof watertank van 320 liter.“Deze tank heeft als grootste voordeel dat er geen roestvorming ontstaat. Dat is onder andere een stuk hygiënischer.”

Bekijk de filmpjes in de link hieronder:

https://youtube.com/shorts/RomHu2PHI6I

https://youtube.com/shorts/qE34Q02D0EU

Vuilwatersysteem van Vetus

Het schip werd aansluitend voorzien van een compleet 40 liter Vetus-vuilwatersysteem met geurfilter en geurdichte slangen ter voorkoming van onaangename geurtjes. “Decomponenten van dit systeem zijn al voorgemonteerd, waardoor de installatie bijzonder snel en makkelijk verloopt”. Het Vetus-vuilwatersysteem is niet alleen geschikt voor de opslag van zwart water maar ook voor grijsafvalwater. Ook is het ontwerp zeer ruimtebesparend én kan het razendsnel ingebouwd worden. Daarnaast is de tank voorzien van alle inlaat- en afvoeraansluitingen en een ISO 8099 identificatie.

Nieuwe accu’s voor meer capaciteit

De stroomvoorziening aan boord beschikt over 2x 270Ah AGM batterijen die dienstdoen als service-accu’s. Daardoor profiteert familie de Jong van meer capaciteit en geen onderhoud. De AGM accu’s hebben ook een langere levensduur. Daarnaast werd het schip voorzien van één Optima Redtop als startaccu.“Deze accu heeft een compacte afmeting en hoge startstroom. De constructie is heel ingenieus, waardoor er een kleine compacte accu ontstaat met een enorm hoge startcapaciteit. Dat maakt deze accu zeer geschikt voor zware starttoepassingen, boeg- en hekschroef installaties.”

Nog meer mooie fixes

Ook de bedrading van het schip werd aangepast aan de nieuwe situatie. Het buitenstuurstand dashboard is opnieuw ingericht en voorzien van een nieuwe motorbediening, waardoor het een stuk overzichtelijker en ergonomischer is geworden. Ook werd er een boiler geïnstalleerd voor de warmwatervoorziening aan boord. “Deze compacte isotherm boiler warmt op via het koelwater van de motor of via een elektrisch 240 volt element. De boiler beschikt ook over een mixing valve, waardoor je de uitgaande temperatuur lager kunt afstellen en water kunt besparen.”

Getrakteerd op een rijsttafel

Eric & Annerie de Jong zijn blij met de manier waarop het hele traject is verlopen. “De planning was goed, er vond dagelijks contact plaats en de prijzen waren eerlijk”, beginnen ze enthousiast te vertellen. Het stel is vooral heel blij met de combinatie van de twee accu’s en het bestaande zonnepaneel, want daardoor is de boot nu helemaal zelfvoorzienend. Eric: “Hij heeft geen walstroom meer nodig en we kunnen dagenlang varen met de zelf-opgewekte stroom!” Ook de monteurs verdienen volgens Annerie een pluimpje. “Het zijn echte vakmannen met een professionele en oplossingsgerichte aanpak. Dat merkten we in alles!” Richting het team staken Eric & Annerie hun enthousiasme ook niet onder stoelen of banken, want na afloop van deze opdracht werden de medewerkers van Aquaservice getrakteerd op een heerlijke rijsttafel!

Fotogallerij

Waar u ook bent, wat u ook zoekt, wij hebben de oplossing voor uw vaartuig

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…

De watersportwinkel van Bonsink Aquaservice is gevestigd in Zwartsluis, vlakbij Meppel, Elburg, Harderwijk, Urk, Sneek, Grou, Lemmer, Zwolle, Kampen en Dronten.

bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering refit techniek veiligheid whatsapp