Energieneutrale tekstkarren met zonnepanelen

Met haar dienstverlening richt Vessol zich nadrukkelijk op de scheepsvaart. Maar de productleverancier en technisch specialist is ook in staat om af en toe even buiten de oevers te treden. Dat blijkt wel uit de opdracht die het onlangs voor een weg- en waterbouwer uitvoerde: het energieneutraal maken van bestaande tekstkarren.

Tekstkarren met zonnepanelen

Milieuvriendelijk ondernemen. Voor overheden is het zo’n beetje het grootste speerpunt bij hun aanbestedingskeuzes. Daarom klopte Bekendam Dienstverlening bij Vessol aan met de vraag of zijn tekstkarren energieneutraal gemaakt konden worden. Willem Bonsink: “Deze tekstkarren worden ingezet bij wegwerkzaamheden, een afslag die afgezet moet worden of bij sluizen en bruggen. Plekken waar geen stroom voorhanden is. Daarom werken veel tekstkarren op een dieselgenerator. Wij bedachten en realiseerden een oplossing die zo’n generator (grotendeels) overbodig maakt en die de tekstkarren zelfvoorzienend maakt. We plaatsten vier flexibele ERI-zonnepanelen, die driekwart van het jaar genoeg stroom opwekken om de tekstkarren te laten functioneren.”

Een duurzame bijdrage leveren

De oplossing van Aquaservice kon Bekendam Dienstverlening wel bekoren. De tekstkarren zijn nu uiterst geschikt voor overheidsdoeleinden. En hufterproof dankzij de flexibele zonnepanelen. Die loop je niet maar zo kapot. Wel zo fijn aangezien de plekken waar deze karren staan, vaak afgelegen zijn. Wat Willem Bonsink betreft maken ze in de toekomst vaker uitstapjes naar deze en andere branches. “Wij kijken binnen de scheepvaart voortdurend hoe we die kunnen verduurzamen, maar doen dat ook wel in andere branches. Zo doen we ook off-grid installaties op bijvoorbeeld tekstkarren, campers, vrachtwagens, promotiewagens en gps-containers.”

Fotogallerij

Waar u ook bent, wat u ook zoekt, wij hebben de oplossing voor uw vaartuig

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…

De watersportwinkel van Bonsink Aquaservice is gevestigd in Zwartsluis, vlakbij Meppel, Elburg, Harderwijk, Urk, Sneek, Grou, Lemmer, Zwolle, Kampen en Dronten.

bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering refit techniek veiligheid whatsapp