“Anmar” is klaar om vele jaren vaargeschiedenis te schrijven!

Vorig jaar kwam de familie de Haan bij ons met een plan: ze wilden in samenwerking met onze monteurs hun Altena 2000 refitten. Het cosmetisch schilderwerk en timmerwerk viel onder hun verantwoordelijkheid, de technische upgrade onder onze. We gingen samen aan de slag en zo werd het schip ‘Anmar’ gereed gemaakt om nog vele jaren vaargeschiedenis te schrijven!

Drinkwatersysteem kreeg upgrade

De complete upgrade begon met het drinkwatersysteem. Tijdens een inspectie aan het schip bleek al snel dat beide RVS watertanks aan vervanging toe waren. Onze monteurs vervingen deze tanks door kunststof exemplaren met een lange levensduur. Ook het complete leidingwerk van het drinkwatersysteem werd vervangen door één kunststof leidingsysteem. Daarnaast installeerden ze een 75 liter Vetus boiler die verwarmd kan worden door het koelwater van de motor of door walstroom. Zo zijn de opvarenden altijd verzekerd van lekker warm water.

Intelligent elektriciteitsnet

Aansluitend was het tijd om het huidige elektrasysteem aan te passen naar de huidige energie maatstaven. De familie de Haan zocht een intelligent elektriciteitsnet dat zich aanpast aan alle uitdagingen die ze onderweg tegen kunnen komen. Zij wilden in de toekomst altijd verzekerd zijn van voldoende stroom aan boord, zodat ze autonoom kunnen draaien met het schip. Met andere woorden: zoveel mogelijk onafhankelijk van walstroom en zelfvoorzienend.

Daarom werd het schip uitgerust met de volgende onderdelen:

Dankzij deze krachtige productcombinatie profiteert de familie de Haan van optimaal gebruikscomfort en een eenvoudig uitlezing en bediening.

Maximale controle en systeemprestaties dankzij Cerbo GX

De Victron Cerbo GX is een van de onbetwiste hoogtepunten van deze elektronische upgrade. Dit gloednieuwe communicatiecentrum zorgt voor een perfecte controle en maximalisatie van de systeemprestaties, wáár het schip zich ook bevindt. De gebruiker profiteert van een intuïtieve regeling én bewaking van alle Victron-stroomsystemen. Nadat je de Victron Cerbo GX hebt geïnstalleerd kan je via een internetconnectie je stroomvoorziening bedienen, monitoren en aanpassen. Dit doe je eenvoudig via de app, het Victron Remote Management (VRM)-portal of rechtstreeks via GX Touch 70 en een multifunctioneel scherm. Met deze laatste oplossing kun je dírect op je beeldscherm zien wat de accuspanning is, wat de zonnepanelen opleveren en hoeveel watt de aangesloten apparaten verbruiken.

Benieuwd naar het Cerbo GX systeem? Bekijk dan onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=jU8ARulNLhM

Tál van technische verbeteringen

Ook voorzagen onze monteurs de Anmar van een Webasto airtop evo 55 kachel en vervingen ze de defecte Cupa boegschroef voor een Vetus BOWPRO 150KGF 24V. De BOWPRO boegschroef heeft als groot voordeel dat deze beschikt over proportionele bediening. Bovendien kwam de tunneldiameter precies overeen met de bestaande defecte Cupa boegschroef, waardoor de tunnel niet vervangen hoefde te worden. Dat scheelde veel laswerk en montagetijd. Naast de boegschroef, werden ook beide toiletten vervangen door elektrische toiletten van Vetus. De bestaande absorptiekoelkast maakte plaats voor een nieuwe compressor koelkast die veel minder energie verbruikt. Ook de gasinstallatie werd vernieuwd én gekeurd.

Zelf een nieuw schip gekocht en ook behoefte aan een refit?

Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden!

Bel: +31 (0)85 023 95 50|Mail: info@aquaservice.nl | WhatsApp: +31 (0)85 023 95 50

Fotogallerij

Waar u ook bent, wat u ook zoekt, wij hebben de oplossing voor uw vaartuig

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…

De watersportwinkel van Bonsink Aquaservice is gevestigd in Zwartsluis, vlakbij Meppel, Elburg, Harderwijk, Urk, Sneek, Grou, Lemmer, Zwolle, Kampen en Dronten.

bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering refit techniek veiligheid whatsapp