Besto reddingsmaterialen

Besto beschikt over bijna 100 jaar ervaring op het gebied van reddingsvesten en ander reddingsmateriaal op het gebied van watersport, zoals reddingsboeien. Door jarenlang onderzoek en het steeds weer verbeteren van de producten, heeft Besto een range reddingsvesten kunnen ontwikkelen die een perfecte pasvorm hebben en optimale bescherming bieden.

Kwaliteit en veiligheid staan hierbij voorop. Door de uitgebreide kennis op het gebied van veiligheid op en rond het water, heeft Besto zich ontwikkeld tot één van de grootste spelers als het gaat om de ontwikkeling van reddingsvesten en aanverwante artikelen.

Besto reddingsmaterialen

Hoge kwaliteitseisen

De reddingsvesten van Besto zijn uitgebreid getest volgens de hoogste normen en standaarden, zowel Europees als wereldwijd. Alle producten van Besto zijn voorzien van een keurmerk. Hieraan kunt u de kwaliteit van het product aflezen.

Alleen de beste materialen worden gebruikt voor het maken van de reddingsvesten. Ieder product wordt gekeurd voor het in de winkel beland. Dit wordt gedaan volgens het EC Directive 96/98 systeem. Dit is een strikte inspectie waarbij het reddingsvest op verschillende punten kritisch bekeken wordt. Alleen wanneer dit op alle punten goedgekeurd wordt zal het product ook daadwerkelijk in de winkel belanden.

Naast het keuren van de vesten, worden ieder jaar de processen binnen het bedrijf en het personeel uitgebreid getest door Bureau Veritas, een onafhankelijk bureau, om zo de beste kwaliteit te kunnen waarborgen.

Besto heeft het juiste vest voor iedereen

Bij activiteiten op en rond het water is veiligheid erg belangrijk. Het gebruiken van een goed reddingsvest draagt hieraan bij. Besto ontwikkelde een collectie reddingsvesten voor alle vormen van watersport. Voor iedereen is er een goed reddingsvest beschikbaar. Zo zijn er reddingsvesten voor recreanten, maar ook opblaasbare reddingsvesten en reddingsvesten voor professioneel gebruik. Aquaservice heeft voor iedere watersporter het beste reddingsvest van Besto op voorraad. Onze medewerkers helpen u graag om uw keuze te maken.

Keuze vest afhankelijk van de situatie

Voor recreatief gebruik zijn er bij Aquaservice verschillende reddingsvesten van Besto verkrijgbaar. Niet alle vesten zijn geschikt voor iedereen. Zo is het bij de keuze van een vest van belang of een persoon kan zwemmen of niet en ook de plaats waar het vest gebruikt wordt is belangrijk. De zwaarte van het vest is daarnaast ook afhankelijk van de activiteit waar deze voor gebruikt moet worden. Als er meer bewegingsvrijheid nodig is, bijvoorbeeld tijdens het zeilen, is een ander vest aan te raden dan wanneer iemand alleen meevaart op een boot en niet zelf actief bezig is.

Er zijn lichte vesten voor gebruik op beschut water en zwaardere vesten die ook geschikt zijn voor gebruik op open water en die met zwaardere (waterproof) kleding gedragen kunnen worden. De vesten zijn in verschillende maten leverbaar, voor zowel kinderen als volwassenen. Voor de beste bescherming is het van belang de juiste categorie vest te kiezen voor de activiteit die je van plan bent te gaan doen.

Bij Aquaservice hebben wij de kennis en ervaring om u te helpen met het uitkiezen van het juiste vest. Wij luisteren naar uw wensen en kijken samen met u welk reddingsvest u nodig heeft.

Veiligheid

Een reddingsvest biedt veiligheid, maar met alleen de aanschaf van een vest bent u er nog niet. Ook een juist gebruik is hierbij van belang. Een reddingsvest kan zijn werk alleen goed doen wanneer de gebruiker zijn werking weet en als er rekening wordt gehouden met een aantal punten.

Zo is het belangrijk om het juiste vest te kiezen dat past bij de activiteit welke u gaat doen. Zoals gezegd, zijn er voor verschillende situaties verschillende reddingsvesten beschikbaar.

Nadat u een vest uit de juiste categorie heeft gekozen, moet u ook zorgen dat het goed past. De maat van het vest is afhankelijk van het gewicht van de drager.

Het vest zal te allen tijde op de juiste manier gedragen moeten worden. Dit betekend dat u het vest altijd aan heeft als u op of bij het water bezig bent en dat het op de juiste manier, over de kleding heen, is bevestigd. Aan een reddingsvest dat in een boot onder een bankje is blijven liggen heeft u niets.

Ook is het belangrijk dat u vooraf het reddingsvest test en dat u bekend bent met de werking hiervan. Zeker bij opblaasbare reddingsvesten is dit het geval. Het is belangrijk om te weten hoe u het vest zo snel mogelijk op kunt blazen wanneer dit nodig is. Ook voor kinderen is het belangrijk dat zij weten hoe het vest werkt, zodat zij direct op een juiste manier kunnen reageren wanneer dit nodig mocht zijn.

Aquaservice heeft het beste voor iedere watersporter

Aquaservice heeft voor iedere watersporter het geschikte reddingsvest van Besto beschikbaar. Een reddingsvest moet aan strikte eisen voldoen, waardoor u er zeker van kunt zijn dat het u zal beschermen wanneer u op en rond het water actief bent. Heet u al een reddingsvest in uw bezit, maar twijfelt u aan de kwaliteit ervan, dan kunt u bij Aquaservice terecht om dit te laten keuren. Wij kijken het vest op alle belangrijke punten na en kunnen u garanderen dat uw vest nog aan alle eisen voldoet. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan kunt u bij ons terecht voor een vervangend reddingsvest.

Waar u ook bent, wat u ook zoekt, wij hebben de oplossing voor uw vaartuig

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…

De watersportwinkel van Bonsink Aquaservice is gevestigd in Zwartsluis, vlakbij Meppel, Elburg, Harderwijk, Urk, Sneek, Grou, Lemmer, Zwolle, Kampen en Dronten.

bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering refit techniek veiligheid whatsapp