Brandweerboot

Aquaservice heeft begin november de nieuwe brandweerboot van de gemeente Zwartewaterland brandweerpost Zwartsluis te water gelaten. De compleet nieuwe en hypermoderne brandweerboot moet de veiligheid op het water rond Zwartsluis waarborgen. Jaarlijks passeren er duizenden binnenvaartschepen en minstens zoveel plezierjachten. Dat vraagt om de nodige maatregelen op dit gebied.

Om die veiligheid te kunnen waarborgen is een plan van aanpak gemaakt om een boot te ontwikkelen die voldoet aan zeer hoge kwaliteitseisen. Na een grondige kwaliteitsafweging waarbij vijf bedrijven betrokken waren is Aquaservice uitgekozen als de meest geschikte kandidaat om de boot te bouwen.

De volledig uit aluminium gebouwde brandweerboot is ontworpen in samenwerking met Sealevel uit Weesp en in Zwartsluis bij Aquaservice gebouwd. Het brandweervaartuig wordt aangedreven door een 250 PK Steyer diesel in combinatie met een Hadmilton jet. Dit resulteert in een snelheid van minimaal 30 knopen ( 55 km/h ) bij volledige bepakking en 7 personen aan boord. Tevens is er Phoenix fire pomp aan boord van het type Max- flo portable met een maximale waterlevering van 2100 liter per minuut. Deze pomp is demontabel en kan ook ingezet worden voor het leegpompen van zinkende schepen. Het brandweervaartuig is zo ontworpen dat er twee duikploegen tegelijk ingezet kunnen worden. Zij kunnen van en aan boord komen via een speciaal geconstrueerd scharnierend luik in de stuurboordzijde. Om de veiligheid van de duikers en eventuele slachtoffers te garanderen is er bewust gekozen voor een jet aandrijving. Tevens resulteert deze jet aandrijving in een uitstekende manoeuvreerbaarheid van het brandweervaartuig. Het voordek is groot genoeg voor inzet speurhonden van de politie bij een eventuele zoekactie naar vermiste personen. Ook zijn er voorzieningen aan boord om een brancard te plaatsen waarmee eventuele slachtoffers vervoerd kunnen worden. Het brandweervaartuig staat op een luchtgeremde trailer en kan te water gelaten worden vanaf een kadehoogte van 1.25 meter.

Technische informatie: Bonsink Jetfire 24

- Casco: hoogwaardig Marine grade aluminium. Constructie berekend volgens Loyds SSC.
- Lengte o.a.: 7.35 meter
- Breedte o.a.: 2.45 meter
- Motor: Steyer MO256 K43 184 kw/250 PK
- Waterjet: Hamilton HJ 274
- Keerkoppeling ZF hydraulische keerkoppeling
- Tankinhoud: 200 liter diesel
- Snelheid: 30 knopen (55 km/h)
- Max. aantal personen: 9
- Gewicht vaartuig: 2.250 kg
- Zelflozend en voorzien van drie luchtkamers
- Scharnierbare radarbeugel voorzien van diverse equipement.
- Diverse werklampen
- Trailer: luchtgeremd, hydraulisch kantelbaar, uitschuifbaar en voorzien van twee elektrische lieren.

Bekijk de speciale website van onze hulpvaartuigen voor meer informatie over de brandweerboten, politieboten en ambulanceboten »
Brandweerboot Jetfire 24 Brandweerboot Jetfire 24 Brandweerboot Jetfire 24 Brandweerboot Jetfire 24
Waar u ook bent, wat u ook zoekt, wij hebben de oplossing voor uw vaartuig

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…

De watersportwinkel van Bonsink Aquaservice is gevestigd in Zwartsluis, vlakbij Meppel, Elburg, Harderwijk, Urk, Sneek, Grou, Lemmer, Zwolle, Kampen en Dronten.

bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering refit techniek veiligheid whatsapp